Акціонерне товариство "Гідросила"

     
 

Річний звіт за 2011 рік

Звіт про рух грошових коштів

$top_title"); $c++; } print_r(""); /*for($t=0;$t<2;$t++){ print_r(""); }*/ print_r(""); for($i=1;$i$i"); } ?>  "); }else{ ?> X"); }elseif($ar[$i][3]==3&&($j==3||$j==5)){ print_r(""); }else{ */ $name="RK".$ar[$i][2]."_0$j"; $value=$ra[$db][$name]; print_r(""); // } } } print_r(""); } ?>
НадходженняВидаток
   X$value
Примітки:
"Звiт про рух грошових коштiв" за результатами 2011 року складений з урахуванням вимог П(С)БО № 4.
Пiд час заповнення роздiлiв форми застосовується прямий метод, який базується на безпосередньому використаннi даних з регiстрiв бухгалтерського облiку щодо дебетових або кредитових оборотiв грошових коштiв за звiтний перiод у кореспонденцiї з рахунками бухгалтерського облiку операцiй, активiв або зобов'язань.

У "Звiтi про рух грошових коштiв" подається iнформацiя про суму чистого надходження або чистого видатку грошової маси у пiдприємства за рiк у розрiзi операцiйної, iнвестицiйної та фiнансової дiяльностi. Цей документ характеризує здатнiсть Товариства своєю дiяльнiстю генерувати приток грошових коштiв, використовується для оцiнювання потреб пiдприємства щодо напрямiв та обсягiв їх витрачання. Дозволяє побачити реальну ефективнiсть кожного економiчного виду дiяльностi пiдприємства - операцiйної, iнвестицiйної та фiнансової.

Звiт складається з трьох окремих роздiлiв:
- рух коштiв у результатi операцiйної дiяльностi;
- рух коштiв у результатi iнвестицiйної дiяльностi;
- рух коштiв у результатi фiнансової дiяльностi.

Операцiйною дiяльнiстю (роздiл перший) вважають операцiї з надходження i видатку грошових коштiв в результатi основної та iнших видiв дiяльностi, що не є iнвестицiйною та фiнансовою дiяльнiстю.
Основною дiяльнiстю вважають операцiї з виробництва i реалiзацiї продукцiї, надання робiт та послуг, що є предметом створення пiдприємства.
Рух грошових коштiв у результатi операцiйної дiяльностi визначається за сумою надходжень вiд операцiйної дiяльностi та сумою витрачання на операцiйну дiяльнiсть грошових коштiв за даними записiв їх руху на рахунках бухгалтерського облiку.
Чистим надходженням грошових коштiв визнається перевищення суми надходжень грошових коштiв над сумою їх видаткiв у звiтному роцi.
По пiдприємству за 2011 рiк, чистий рух коштiв вiд операцiйної дiяльностi - чистий видаток грошових коштiв, тобто перевищення суми видаткiв грошових коштiв над сумою їх надходження складає - 28 225 тис. грн.

Iнвестицiйною дiяльнiстю (роздiл другий) вважають операцiї з витрачання на придбання необоротних активiв (основних засобiв, iнших необоротних матерiальних активiв, нематерiальних активiв), а також тих фiнансових iнвестицiй, якi не є еквiвалентами грошових коштiв (акцiй, облiгацiй, часток у статутному фондi) та одержання коштiв вiд операцiй продажу необоротних активiв, фiнансових iнвестицiй.
За 2011 рiк чистий рух коштiв вiд iнвестицiйної дiяльностi - чистий видаток грошових коштiв, тобто перевищення суми видаткiв грошових коштiв над сумою їх надходження складає -34 436 тис. грн.

Фiнансовою дiяльнiстю (роздiл третiй), вважають операцiї з надходження i вибуття грошових коштiв, пов'язаних iз змiнами роздiлу статей балансу "Власний капiтал" та статтях, пов'язаних з фiнансовою дiяльнiстю, у роздiлах балансу "Забезпечення наступних витрат i платежiв", "Довгостроковi зобов'язання" i "Поточнi зобов'язання".
За 2011 рiк чистий рух коштiв вiд фiнансової дiяльностi - чисте надходження складає 58 655 тис. грн.

На кiнець року на поточних рахунках пiдприємства облiковується 435 тис. грн., з них 348 тис. грн. в нацiональнiй валютi та 87 тис. грн. в iноземнiй валютi.